Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 5 - Zus (slot)

maandag 05 februari 2018

De wereld is wonderlijk leeg zonder jou.

Zaterdagochtend klonk Zonder jou in de aula van het crematorium tijdens de afscheidsbijeenkomst. Een fragment ervan prijkt ook op het gedachtenisprentje. Na het voorlezen van gedichten en het ophalen van herinneringen – er is gehuild en gelachen – restte de begraafplaats. Dat was voor de (klein)kinderen van broers en zussen extra emotioneel, want zij stonden daar aan de graven van hun meest dierbaren. Die liggen, door een samenloop van gelukkige omstandigheden in ongelukkige tijden, allen naast elkaar begraven.

Daarna hebben we dat kleine witte kistje achtergelaten in de vrieskou en toevertrouwd aan de doodgravers. Na de koffietafel ging ik nog even terug. Inmiddels warm toevertrouwd aan de aarde en extra toegestopt met een prachtkleurig bloemenkleed.

 

Archief 2018