Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 2 - Boekenlijstje

vrijdag 19 januari 2018

De mooiste boeken van… Jaarlijks nieuwjaarslijstje voor vrienden met de mooiste boeken die ik het afgelopen jaar las. Dat heb ik nu, voor het eerst sinds jaren, niet gestuurd, want ik heb in 2017 te weinig gelezen. Wel poëzie, maar die tips krijgen lezers van Gedicht Gedacht dagelijks mee. Gebruikelijk is dat ik daarnaast wekelijks minimaal één (non-)fictief werk tot mij neem. Dat krijgt een cijfer en komt op een lijst met dus minstens vijftig titels terecht. Dat aantal heb ik het afgelopen jaar niet bereikt en daarom vind ik een longlist van De mooiste boeken van 2017 niet representatief genoeg om vandaaruit een shortlist samen te stellen. Volgend jaar wel weer? Zoals ik al schreef: eerst doen, dan geloven. 

Archief 2018