Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf januari 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan drie boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 2 - Boekenlijstje

vrijdag 19 januari 2018

De mooiste boeken van… Jaarlijks nieuwjaarslijstje voor vrienden met de mooiste boeken die ik het afgelopen jaar las. Dat heb ik nu, voor het eerst sinds jaren, niet gestuurd, want ik heb in 2017 te weinig gelezen. Wel poëzie, maar die tips krijgen lezers van Gedicht Gedacht dagelijks mee. Gebruikelijk is dat ik daarnaast wekelijks minimaal één (non-)fictief werk tot mij neem. Dat krijgt een cijfer en komt op een lijst met dus minstens vijftig titels terecht. Dat aantal heb ik het afgelopen jaar niet bereikt en daarom vind ik een longlist van De mooiste boeken van 2017 niet representatief genoeg om vandaaruit een shortlist samen te stellen. Volgend jaar wel weer? Zoals ik al schreef: eerst doen, dan geloven. 

Archief 2018