Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf januari 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan drie boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 0 - Nigel (2)

zaterdag 06 januari 2018

De beheerders van het eiland gaven hem de bijnaam Eenzaamste vogel van de wereld. "We hadden allemaal een zwak voor hem, omdat het zo'n hopeloze situatie was."

Vijf jaar lang bleef Nigel de enige Jan-van-Gent van vlees en bloed op het eiland. Toen eind 2017 drie soortgenoten arriveerden, liet hij ze zelfs links liggen, tot spijt van de onderzoekers. "Hij heeft geholpen hen aan te trekken: Jan-van-Genten broeden graag waar andere ook een nest hebben."

Januari 2018 werd Nigel dood gevonden, naast zijn betonnen partner en bij het nest dat hij voor haar bouwde. De beheerders vinden het jammer dat hij niet een grotere kolonie op Mana heeft kunnen zien ontstaan. "Hij stierf net nu er iets fantastisch gaat gebeuren."

Archief 2018