Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 0 - Neerlands Hoop (3)

woensdag 03 januari 2018

 

Onder een andere naam dus: Slight Ache.

Maar… van Atkinson gaat die dag niet veel uit en de opnametijd voor liedjes als Second FloodRunning nose en Back to the zoo is toch veel krapper dan zij hadden gehoopt. Daardoor moet het allemaal nogal gehaast. Een anticlimax, doch niet getreurd. 

Eind 2017, bijna klaar met de samenstelling van de Neerlands Hoop-box, vinden we in het archief de tekst terug van het vierde lied, Lieutenant O’Brennan. Dan blijkt ook de opname zelf er nog te zijn, want er is één exemplaar bewaard gebleven van Atkinsons proefopname: een singletje. Paul Schuurman krijgt het geluid nog behoorlijk goed. Ook dat lied maakt nu deel uit van het geluidsmateriaal in de grote Neerlands Hoop-box! 

Archief 2018