Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 0 - Neerlands Hoop (2)

dinsdag 02 januari 2018

 

Het is 1968. Bram & Freek zijn net begonnen en voelen meer verwantschap met popmuziek dan met cabaret. En dus willen ze, behalve in theater, investeren in Engelstalige demo’s. Eentje ervan nemen zij zelfs op in Londen. Ze kennen de choreografe van de Joop Doderer-Show, Molly Molloy. Die is sinds kort getrouwd met producer Paul Atkinson. Hij was de gitarist van The Zombies, maar de groep is een jaar eerder gestopt. Nu heeft hij een opnamestudio. Natuurlijk zijn ze welkom! Atkinson vraagt zelfs aan gitarist Mark Griffiths van The Shadows om mee te spelen. 
Engeland verover je niet als Birds in Paradise of Dutch Hope en daarom bedenken zij de naam: Slight Ache, genoemd naar een toneelstuk van Harold Pinter. 

 

Archief 2018