Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 0 - Neerlands Hoop (2)

dinsdag 02 januari 2018

 

Het is 1968. Bram & Freek zijn net begonnen en voelen meer verwantschap met popmuziek dan met cabaret. En dus willen ze, behalve in theater, investeren in Engelstalige demo’s. Eentje ervan nemen zij zelfs op in Londen. Ze kennen de choreografe van de Joop Doderer-Show, Molly Molloy. Die is sinds kort getrouwd met producer Paul Atkinson. Hij was de gitarist van The Zombies, maar de groep is een jaar eerder gestopt. Nu heeft hij een opnamestudio. Natuurlijk zijn ze welkom! Atkinson vraagt zelfs aan gitarist Mark Griffiths van The Shadows om mee te spelen. 
Engeland verover je niet als Birds in Paradise of Dutch Hope en daarom bedenken zij de naam: Slight Ache, genoemd naar een toneelstuk van Harold Pinter. 

 

Archief 2018