Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 5 - Zus (12)

zondag 04 februari 2018

Op dinsdagmiddag is zij ingeslapen.

Ik nam maandagnacht al afscheid en blijf thuis om goed uit te zieken. Ik doe een voorzet voor de overlijdensadvertentie, maar krijg als reactie dat de familie al die kruisjes achter de namen van overledenen te confronterend vindt. Als formulering wordt, zo zal ik later lezen in de donderdagkrant, gekozen voor Broers, zussen, partners zonder verdere naamsvermelding. Een vreemde eend in de familiebijt zal ik altijd blijven; ik besluit de verdere organisatie van het afscheid aan mij voorbij te laten gaan; we denken echt te verschillend. Ik laat het dus, op één voorstel na: de keuze voor de dichtregel bovenaan de advertentie. Toepasselijk vind ik: De wereld is wonderlijk leeg zonder jou (Annie Schmidt). Goedgekeurd!  

Archief 2018