Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 4 - Zus (7)

dinsdag 30 januari 2018

De rek eruit? De rek erin!

Op zondagochtend ben ik er weer ’s nachts en ’s morgens. Er is niets veranderd: zij is buiten bewustzijn en ademt diep en regelmatig. Ik ga ervan uit dat de medicatie vanochtend verder wordt opgevoerd. Maar de medische dienst die haar om de twee uur komt spuiten, zegt dat niet nodig te vinden. Kwestie van afwachten. Ja, het kan inderdaad nog dagen duren. Ik vraag of zij contact wil opnemen met de dienstdoende arts en ik hoop dat dit degene die zaterdag zo kordaat handelde. 
Twee uur later vraag ik wat de arts voorstelde. Die had ze nog niet gebeld. Maar ze rekent erop dat die geen andere mening heeft dan zij. Dat toontje…

Archief 2018