Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 4 - Zus (6)

maandag 29 januari 2018

Hoe lang moet dit nog duren? 

Te lang voor iedereen. Als het zaterdagavond gaat over het inplannen van het waken, zegt de verpleging dat bij hen “de rek er nu uit is”. De vraag komt of ik nog meer uren kan waken. Als je zus in een tehuis woont en vier keer per dag naar de fysio moet, is de familie dan daarvoor verantwoordelijk of het tehuis? Als je zus doodgaat en er daarom gewaakt moet worden, liggen verantwoordelijkheden dan anders? In familieoverleg raad ik aan dat wij niet over ons heen laten lopen. Wij zijn er voor haar, maar zij net zo goed.  En “de rek eruit”. De instellingsarts hield er met haar foute inschatting “de rek” juist in!

Archief 2018