Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 3 - Zus (2)

donderdag 25 januari 2018

Zie gisteren.

Elke dag – nu al vier dagen achtereen – zeggen wij dat dit haar laatste is. Maar nu is het donderdagavond laat en ik reken erop dat ik over een paar uur toch weer naast mijn in diepe slaap verzonken zus plaatsneem om te waken. Van haar sterke wil waren wij altijd al overtuigd, maar wat zij nu presteert…
Een leven geleefd in veilige geborgenheid, met gezond eten, voldoende rust en weinig stress. Nooit gerookt…. En dus in bezit van een ijzersterk hart dat vooralsnog blijft kloppen. Maar het klopt natuurlijk niet dat aan haar lijden maar geen einde komt.
Laptop in de tas, bundels mee voor Gedicht Gedacht… Opvallend weinig herinneringen opgehaald, denk ik nu. Is dat voor later?

Archief 2018