Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 3 - Zus

woensdag 24 januari 2018

Ik waak al enkele dagen bij mijn stervende zus. Zij is verstandelijk en lichamelijk gehandicapt. Na haar geboorte schatten medici haar levensverwachting op drie tot maximaal vijf jaar. Zij is inmiddels zeventig.
Twee weken geleden kreeg zij een longontsteking en zij is niet sterk genoeg gebleken om die nog te boven te komen. Een week geleden wisten wij al dat we afscheid moeten gaan nemen. Gisteren is gekozen voor palliatieve sedatie en eigenlijk hebben wij elkaar dus al losgelaten.
Wij… Dat zijn de Ten Little Injuns. Toen waren er nog negen, toen waren er nog acht, zeven, zes, vijf… Zo dadelijk dus nog maar vier. Wij zetten overlijdensadvertenties met achter onze namen steeds meer kruisjes. Meer mèt dan zònder inmiddels. 

Archief 2018