Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 0 - Neerlands Hoop

maandag 01 januari 2018


Op 13 maart a.s. verschijnt de Neerlands Hoop-box met drie boeken, negen dvd’s, drie cd’s en een ep. Twee boeken met de geschiedenis van het cabaretduo, dat vijftig jaar geleden werd opgericht en tot eind 1979 bestond Daarnaast een liedboek met van veel nummers ook de bladmuziek. De dvd’s, cd’s en ep bevatten repetitieopnamen van het eerste moment tot beeld- en geluidsmateriaal van Dutch Hope, de Engelstalige voorstelling waarmee Freek de Jonge & Bram Vermeulen in 1979 optraden. Het waren de laatste keren dat zij samen op het podium stonden. De cassettebandjes met dat materiaal kwamen laat boven tafel; de beelden, waarvan we niet wisten dat die bestonden, pas per toeval een week voor de deadline. Kwestie van geluk hebben.

 

Archief 2018