Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 2 - Niet vaak

zondag 14 januari 2018

 

Daar schrok ik van: dat uit recent onderzoek blijkt dat stellen van alle leeftijden gemiddeld niet vaker dan drie keer per maand seks hebben. Er is bovendien sprake van een neerwaartse spiraal. Genoemde reden: “Als je dag boordevol deadlines zit en je ook nog een gezin met jonge kinderen hebt, wordt het best ingewikkeld om ook nog passie in je lijf op te brengen.”
Paren die zeggen dat zij dagelijks paren, zijn hoogmoedig. Zoals Freek de Jonge onlangs in een interview opmerkte: “Het is praktisch onmogelijk. Soms moet je weleens ergens heen.”
Maar drie keer per maand is toch wel heel erg mager. “Hoe kan hij toch zo slordig […[ tien meter naast haar billen knijpen.” Dichtregel van Leo Vroman.

Archief 2018