Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 2 - Niet vaak

zondag 14 januari 2018


Daar schrok ik van: dat uit recent onderzoek blijkt dat stellen van alle leeftijden gemiddeld niet vaker dan drie keer per maand seks hebben. Er is bovendien sprake van een neerwaartse spiraal. Genoemde reden: “Als je dag boordevol deadlines zit en je ook nog een gezin met jonge kinderen hebt, wordt het best ingewikkeld om ook nog passie in je lijf op te brengen.”
Paren die zeggen dat zij dagelijks paren, zijn hoogmoedig. Zoals Freek de Jonge onlangs in een interview opmerkte: “Het is praktisch onmogelijk. Soms moet je weleens ergens heen.”
Maar drie keer per maand is toch wel heel erg mager. “Hoe kan hij toch zo slordig […[ tien meter naast haar billen knijpen.” Dichtregel van Leo Vroman.

Archief 2018