Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 1 - MS

dinsdag 09 januari 2018

Zeg maar dag tegen je handjes
Zeg maar dag dag dag

Zeg maar dag tegen je beentjes
Zeg maar dag dag dag

Zeg maar dag tegen je oogjes
Zeg maar dag dag dag

Wat jammer dat je weggaat
En dat je mij alleen laat


Het nieuwe campagnefilmpje tegen de ziekte MS. Ik hoorde erover in de auto (luister bij bovenste fragment) en keek er vervolgens thuis naar (zie onderste fragment). Het raakte mij diep. Prachtig gemaakt, niet in de minste plaats door dat kinderlied eronder. Zeg maar dag… Wat jammer dat je weggaat en dat je mij alleen laat….

Archief 2018