Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 0 - Seks!

donderdag 04 januari 2018

“Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur”, noteerde ik als intro bij dit logboek. Inderdaad: schrijven is, zoals hier verwoordt, een eenzame bezigheid; je moet helemaal in je hoofd en elke afleiding kan fataal zijn.
De Liefste die naar beneden komt en vraagt of je zin hebt om… Dat is natuurlijk de lekkerste aanleiding om je terug naar je hart te voeren. Maar soms komt De Liefste te vroeg met haar vraag en moet je onverwachts uit gedachten en formuleringen die zich niet zomaar laten wegduwen...
Jij reageert afwijzend, met als gevolg dat zij zich irriteert. Wat is dat nou? Niet eens tijd voor seks? 

Archief 2018