Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 52 - 365

vrijdag 29 december 2017

365 dagen achtereen een tekst – meestal een gedicht, maar ook lied- en toneelteksten en prozafragmenten – in Gedicht Gedacht. Met toelichting, soms een paar regels, vaak uitvoeriger.
Veel reacties. Van auteurs, die bedanken voor de aandacht of wijzen op een tikfout, en van vaste en incidentele lezers. Gisteren nog een mail van een bekende radionaam in ruste, die schreef: “Zomaar even een digitaal schouderklopje voor je buitengewoon uitgebreide cabaretliedjes- en gedichtensite. Dat is echt ‘van genietmanshuizen’ zoals een oud-collega placht te zeggen.”
Een nieuw jaar daagt uit tot nieuwe keuzes. Ik denk na over een andere vorm voor die rubriek. Maar zolang ik nog zoveel teksten niet opnam waarover veel valt te zeggen… Ik heb nog twee dagen. En twee gedichten.

Archief 2017