Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 52 - 365

vrijdag 29 december 2017

365 dagen achtereen een tekst – meestal een gedicht, maar ook lied- en toneelteksten en prozafragmenten – in Gedicht Gedacht. Met toelichting, soms een paar regels, vaak uitvoeriger.
Veel reacties. Van auteurs, die bedanken voor de aandacht of wijzen op een tikfout, en van vaste en incidentele lezers. Gisteren nog een mail van een bekende radionaam in ruste, die schreef: “Zomaar even een digitaal schouderklopje voor je buitengewoon uitgebreide cabaretliedjes- en gedichtensite. Dat is echt ‘van genietmanshuizen’ zoals een oud-collega placht te zeggen.”
Een nieuw jaar daagt uit tot nieuwe keuzes. Ik denk na over een andere vorm voor die rubriek. Maar zolang ik nog zoveel teksten niet opnam waarover veel valt te zeggen… Ik heb nog twee dagen. En twee gedichten.

Archief 2017