Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 52 - Jan

maandag 25 december 2017

Terecht bekroond met de Nederlandse cabaretprijs: Raaklijn van mijn oud-student Jan Beuving. Wat een prachtig programma; ik ben diep onder de indruk. Wij adviseerden hem destijds zich te richten op het schrijven van teksten en minder op zelf spelen. Toen hadden we gelijk, maar daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een theatermaker die qua stijl en inhoud onvergelijkbaar is. Zijn authenticiteit is ongekend, hoe hij ook schakelt tussen de ideale schoonzoon met een taal- en de autist met een wiskundeknobbel. En alles daartussenin.

Ik zag zijn voorstelling pas nu die bijna is uitgespeeld. Toen hij in 2016 bij mij uitprobeerde, was ik nog ziek. Ik had het ravijn gezien. Jan: “De nacht nadat jij dat vertelde, schreef ik dit lied.”

Lees hier. 

Archief 2017