Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 52 - Jan

maandag 25 december 2017

Terecht bekroond met de Nederlandse cabaretprijs: Raaklijn van mijn oud-student Jan Beuving. Wat een prachtig programma; ik ben diep onder de indruk. Wij adviseerden hem destijds zich te richten op het schrijven van teksten en minder op zelf spelen. Toen hadden we gelijk, maar daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een theatermaker die qua stijl en inhoud onvergelijkbaar is. Zijn authenticiteit is ongekend, hoe hij ook schakelt tussen de ideale schoonzoon met een taal- en de autist met een wiskundeknobbel. En alles daartussenin.

Ik zag zijn voorstelling pas nu die bijna is uitgespeeld. Toen hij in 2016 bij mij uitprobeerde, was ik nog ziek. Ik had het ravijn gezien. Jan: “De nacht nadat jij dat vertelde, schreef ik dit lied.”

Lees hier. 

Archief 2017