Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 51 - Jungske (16/17)

vrijdag 22 december 2017

Een uur geleden had hij nog een groene rugzak om. Die was leeg. Daarin zat nog niet de Dinky Toy die hij had willen kopen. Een grote rode.

Onderweg naar de stad had hij hem voor zich gezien. In een wit kartonnen doos. Met aan de voorkant doorschijnend plastic, zodat je de vrachtwagen goed kunt bekijken terwijl die nog ingepakt zit.
Nee, die lege rugzak is niet smerig. Geen zand of gras en geen… Als de kartonnen doos met de rode Dinky Toy er wel in had gezeten, was die niet gedeukt, maar nog helemaal gaaf geweest. Zelfs aan die jongen van elf met zijn donkerblonde haren zie je niets. Hij draagt zijn haar in een ietwat schuin geknipte pony.

Archief 2017