Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 51 - Jungske (16/17)

vrijdag 22 december 2017

Een uur geleden had hij nog een groene rugzak om. Die was leeg. Daarin zat nog niet de Dinky Toy die hij had willen kopen. Een grote rode.

Onderweg naar de stad had hij hem voor zich gezien. In een wit kartonnen doos. Met aan de voorkant doorschijnend plastic, zodat je de vrachtwagen goed kunt bekijken terwijl die nog ingepakt zit.
Nee, die lege rugzak is niet smerig. Geen zand of gras en geen… Als de kartonnen doos met de rode Dinky Toy er wel in had gezeten, was die niet gedeukt, maar nog helemaal gaaf geweest. Zelfs aan die jongen van elf met zijn donkerblonde haren zie je niets. Hij draagt zijn haar in een ietwat schuin geknipte pony.

Archief 2017