Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 51 - Jungske (15/17)

donderdag 21 december 2017

Ja, tot op de dag van vandaag…

In de zwarte wagen ligt een jongen van elf jaar. Hij ligt op zijn rug. Hij draagt een korte broek. Een blauwe. Met een omgeslagen rand onderaan gestikt. Daarboven draagt hij een witte bloes. Een nieuwe. Met korte mouwen. Over zijn broek, niet erin. Hij heeft blauwe sokken aan. Die zijn iets lichter dan zijn bloes, meer de kleur van de knopen daarvan. Hij draagt lichtbruine open lichtleren sandalen met een opvallende gesp..
Een uur geleden had hij nog een groene rugzak om, maar die heeft de broeder zojuist afgedaan en aan de agent gegeven. Die was leeg. Daarin zat nog niet de Dinky Toy die hij had willen kopen. Een grote rode. 

Archief 2017