Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 51 - Jungske (15/17)

donderdag 21 december 2017

Ja, tot op de dag van vandaag…

In de zwarte wagen ligt een jongen van elf jaar. Hij ligt op zijn rug. Hij draagt een korte broek. Een blauwe. Met een omgeslagen rand onderaan gestikt. Daarboven draagt hij een witte bloes. Een nieuwe. Met korte mouwen. Over zijn broek, niet erin. Hij heeft blauwe sokken aan. Die zijn iets lichter dan zijn bloes, meer de kleur van de knopen daarvan. Hij draagt lichtbruine open lichtleren sandalen met een opvallende gesp..
Een uur geleden had hij nog een groene rugzak om, maar die heeft de broeder zojuist afgedaan en aan de agent gegeven. Die was leeg. Daarin zat nog niet de Dinky Toy die hij had willen kopen. Een grote rode. 

Archief 2017