Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 51 - Jungske (14/17)

woensdag 20 december 2017

Daardoor duurt het nog een paar seconden voordat hij…

Paul schrikt van zijn eigen handelen. Hij had niet… Willy is te laat… Paul hoort een klap… Geen harde, nou ja, niet in letterlijke zin.

Ik weet niet of het zo is gegaan. Niemand kan mij dat vertellen. Willy is er niet meer en Paul wil erover zwijgen. Zijn moeder zal erover zwijgen. Zelfs tegen Paul. Of vooral tegen Paul. Zelfs de schuld zal zij hem niet geven. De schuldvraag stopt zij weg. Maar het verdriet is veel te groot om te verstoppen. Dat hangt vanaf die zomerse maandagmiddag als een molensteen om haar nek, om Pauls nek, om ieders nek, ook de mijne, ja, tot op de dag van vandaag.

 

 

Archief 2017