Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 51 - Jungske (13/17)

dinsdag 19 december 2017

Hij moet niet alleen op het verkeer letten, maar ook op zijn jongere broer.

Laat hij dat merken? Wat merkt Willy daarvan? Stond Paul hier al vaker, maar was grote zus Neeltje er toen bij? Valt het hem plotseling toch zwaarder dan op het moment dat hij ermee instemde met Willy naar de stad te gaan? Hij heeft er toen heus niet aan gedacht dat hij op dit punt zou komen te staan. Moeder wel?
Paul steekt over. Opeens. Net voor een grote vrachtwagen. Misschien zo’n zelfde als die Willy straks in de stad gaat kopen. Die had Paul niet gezien! Willy evenmin. Die is er niet op bedacht dat Paul... Daardoor duurt het nog een paar seconden voordat hij…

 

Archief 2017