Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 51 - Jungske (13/17)

dinsdag 19 december 2017

Hij moet niet alleen op het verkeer letten, maar ook op zijn jongere broer.

Laat hij dat merken? Wat merkt Willy daarvan? Stond Paul hier al vaker, maar was grote zus Neeltje er toen bij? Valt het hem plotseling toch zwaarder dan op het moment dat hij ermee instemde met Willy naar de stad te gaan? Hij heeft er toen heus niet aan gedacht dat hij op dit punt zou komen te staan. Moeder wel?
Paul steekt over. Opeens. Net voor een grote vrachtwagen. Misschien zo’n zelfde als die Willy straks in de stad gaat kopen. Die had Paul niet gezien! Willy evenmin. Die is er niet op bedacht dat Paul... Daardoor duurt het nog een paar seconden voordat hij…

 

Archief 2017