Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 51 - Jungske (12/17)

maandag 18 december 2017

Die man: de vrachtwagenchauffeur die niemand te spreken kreeg.... 

Ze moeten deze straat nog oversteken. Eerst wachten ze voor verkeer naar en van het voetbalstadion. […] Vervolgens steken ze de ventweg over om naar het kruispunt toe te lopen. Je kijkt naar links, daarna naar rechts, tenslotte nog een keer naar links. Zo leer je dat op school. Op dat moment staan ze voor het kruispunt.
Moeten Paul en Willy lang wachten voor ze kunnen oversteken? Zegt Paul dat Willy op hem moet letten en dat hij pas als hij oversteekt… Of vertrouwen die twee elkaar blindelings? Vindt Paul het eng om hier te staan? Omdat hij niet alleen op het verkeer moet letten, maar ook op zijn jongere broer?

 

Archief 2017