Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 51 - Jungske (12/17)

maandag 18 december 2017

Die man: de vrachtwagenchauffeur die niemand te spreken kreeg.... 

Ze moeten deze straat nog oversteken. Eerst wachten ze voor verkeer naar en van het voetbalstadion. […] Vervolgens steken ze de ventweg over om naar het kruispunt toe te lopen. Je kijkt naar links, daarna naar rechts, tenslotte nog een keer naar links. Zo leer je dat op school. Op dat moment staan ze voor het kruispunt.
Moeten Paul en Willy lang wachten voor ze kunnen oversteken? Zegt Paul dat Willy op hem moet letten en dat hij pas als hij oversteekt… Of vertrouwen die twee elkaar blindelings? Vindt Paul het eng om hier te staan? Omdat hij niet alleen op het verkeer moet letten, maar ook op zijn jongere broer?

 

Archief 2017