Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 51 - Vogel (2/2)

zondag 17 december 2017

De schilder, de dichter, de zanger. Of de logboeker…

Of ieder ander die op de vogel van de inspiratie wacht. In de kunsten, in liefde of werk in het bijzonder of het leven in het algemeen. Iedereen die verlangt naar zo’n vrije vogel, maar weet dat voor geluk geduld vereist is. Soms komt de vogel wel eens vlug, maar het kan ook lange jaren duren voordat hij besluit te komen. Nooit de moed verliezen, blijven wachten. Jaren blijven wachten als dat nodig is. En als hij komt: wacht nu of de vogel wil gaan fluiten. Fluit de vogel niet dan is 't een kwalijk teken. Maar gaat hij fluiten… 
Ditt zou een nieuwjaarswens kunnen zijn – als het al nieuwjaar was.

 

Archief 2017