Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 50 - Vogel (1/2)

zaterdag 16 december 2017

Werken met de cabaretier aan een boek kan nooit zonder terzijdes: de actualiteit, een verhaal of anekdote… Afgelopen week ging het opeens van Zen naar Jacques Prévert en diens gedicht Pour faire le portrait d’un oiseau. YouTube-filmpje erbij.

Thuisgekomen toch maar weer eens gezocht waar ik de vertaling ervan heb staan. Vond die meteen al in De mooiste van Prévert, vertaald door Geert van Istendael en Koen Stassijns. Die lees je hier. Maar bij die versie zou het niet lang blijven.De komende dagen daarom nog wat andere versies van dat bijzondere gedicht. Een gebruiksaanwijzing voor de schilder die begint aan een vogelportret. Of voor de dichter die een vers schrijft. Of de zanger een nieuw lied. Of de logboeker…

Archief 2017