Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 50 - Vogel (1/2)

zaterdag 16 december 2017

Werken met de cabaretier aan een boek kan nooit zonder terzijdes: de actualiteit, een verhaal of anekdote… Afgelopen week ging het opeens van Zen naar Jacques Prévert en diens gedicht Pour faire le portrait d’un oiseau. YouTube-filmpje erbij.

Thuisgekomen toch maar weer eens gezocht waar ik de vertaling ervan heb staan. Vond die meteen al in De mooiste van Prévert, vertaald door Geert van Istendael en Koen Stassijns. Die lees je hier. Maar bij die versie zou het niet lang blijven.De komende dagen daarom nog wat andere versies van dat bijzondere gedicht. Een gebruiksaanwijzing voor de schilder die begint aan een vogelportret. Of voor de dichter die een vers schrijft. Of de zanger een nieuw lied. Of de logboeker…

Archief 2017