Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 50 - Jungske (11/17)

vrijdag 15 december 2017

Hij durft niet eens te vragen of…

Cisca zegt: “Er is iets ergs gebeurd, Frank. Met Wim. Wim heeft een ongeluk gehad. Het is heel erg.” Zij kijkt hem aan en begint te snikken. Dat heeft hij nog nooit gezien: Cisca die zo huilt. Weer drukt ze hem stevig tegen zich aan. Hij wil nu weg van haar en van hier. Hij maakt zich los. Het is zo gek zo, met die man hier in de deur en die volle huiskamer daar. O, hij heeft zijn fiets niet op slot gezet. Maar hij gaat echt niet weer voorbij die man...

Hij was negen; zijn verongelukte broertje elf
Die man in de deuropening was de vrachtwagenchauffeur die niemand te spreken kreeg.... 

Archief 2017