Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 50 - Jungske (11/17)

vrijdag 15 december 2017

Hij durft niet eens te vragen of…

Cisca zegt: “Er is iets ergs gebeurd, Frank. Met Wim. Wim heeft een ongeluk gehad. Het is heel erg.” Zij kijkt hem aan en begint te snikken. Dat heeft hij nog nooit gezien: Cisca die zo huilt. Weer drukt ze hem stevig tegen zich aan. Hij wil nu weg van haar en van hier. Hij maakt zich los. Het is zo gek zo, met die man hier in de deur en die volle huiskamer daar. O, hij heeft zijn fiets niet op slot gezet. Maar hij gaat echt niet weer voorbij die man...

Hij was negen; zijn verongelukte broertje elf
Die man in de deuropening was de vrachtwagenchauffeur die niemand te spreken kreeg.... 

Archief 2017