Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 50 - Jungske (10/17)

donderdag 14 december 2017

Of nee, Cisca heeft gehuild. Dat kun je zien.

Zij neemt hem mee de gang op. Hij heeft niet eens kunnen zien wie er nou allemaal in de huiskamer zitten. Zij pakt hem stevig vast. Dat heeft ze nog nooit gedaan. Zijn moeder evenmin, gelooft hij. Daar zit hij trouwens ook niet op te wachten. Nu moet hij zelf huilen en hij weet niet eens waarom. Het is zo vreemd wat hier vanmiddag allemaal gebeurt. Hij mag niet eens de kamer in. En achter hem staat de voordeur open en daar staat die vreemde man. Hij snikt dat zijn kleren nat zijn van het zwemmen en dat hij het liefst naar boven wil. Hij durft niet te vragen of hij… 

Archief 2017