Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 50 - Jungske (10/17)

donderdag 14 december 2017

Of nee, Cisca heeft gehuild. Dat kun je zien.

Zij neemt hem mee de gang op. Hij heeft niet eens kunnen zien wie er nou allemaal in de huiskamer zitten. Zij pakt hem stevig vast. Dat heeft ze nog nooit gedaan. Zijn moeder evenmin, gelooft hij. Daar zit hij trouwens ook niet op te wachten. Nu moet hij zelf huilen en hij weet niet eens waarom. Het is zo vreemd wat hier vanmiddag allemaal gebeurt. Hij mag niet eens de kamer in. En achter hem staat de voordeur open en daar staat die vreemde man. Hij snikt dat zijn kleren nat zijn van het zwemmen en dat hij het liefst naar boven wil. Hij durft niet te vragen of hij… 

Archief 2017