Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 50 - Jungske (9/17)

woensdag 13 december 2017

Zijn hoofd duwt hij tussen zijn rechterarm, die gebogen tegen de deurstijl steunt.

Die man zegt dingen. Tegen wie? Zichzelf? Gelukkig, hij kan er langs zonder de man aan te raken. Hij kan hem ruiken. Wat zweet die!

In de gang hoort hij hoe in de huiskamer zijn moeder huilt. Zijn moeder, die al zoveel gehuild heeft. “Emmers vol”, zei Tante Tiny. De laatste maanden gebeurde dat niet meer zo vaak. Nu schreeuwt ze zelfs. Ze krijst. Wat is hier gebeurd? Hij loopt rechtdoor naar de huiskamer, opent de deur en… Waarom zit iedereen hier? Waarom zijn hier allemaal treurige gezichten? En waar is … Meteen is daar Cisca. Ook die huilt. Of nee, heeft gehuild. Dat kun je zien.

Archief 2017