Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 50 - Jungske (8/17)

dinsdag 12 december 2017

In ons gezin liep het zoals het jaren daarvoor bij Gerard thuis is gegaan en helaas niet zoals bij Familie Van der Lee.

Ik was negen; Wim was elf. Ik citeer uit mijn roman-in-wording:

Daar is hun huis. Op die hoek. Maar je kunt het vanaf hier al zien. Als je rechtdoor rijdt en niet remt… De voordeur staat open. Daar staat iemand. Wat doet die… raar. Het is een man die hij niet kent. Een brede man. Met zijn bloes half uit zijn broek. Wat staat hij daar? Waarom schokt hij zo. Lacht hij? Nee, het lijkt wel of…
Die man huilt. En niet zo’n beetje. Zijn hoofd duwt hij tussen zijn rechterarm, die gebogen tegen de deurstijl steunt.

Archief 2017