Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 50 - Stijn (1)

maandag 11 december 2017

Schrijver, zanger, componist, filmmaker en… nog heel veel dingen meer, is een vriend. Dat weet ik zeker, want wij hebben het beiden veel te druk, waardoor wij elkaar de laatste jaren niet of nauwelijks ontmoetten. Maar toen wij elkaar onlangs onverwachts troffen, voelde dat weer zo vertrouwd dat we meteen aan het App’en sloegen over het maken van een afspraak om bij te praten over onze levens. Natuurlijk had hij gehoord (of beter: geluisterd) dat ik… Uiteraard vernam (beter: verstond) ik dat hij…
Zijn zus, Marleen van der Loo, brengt volgende week een cd uit met de door haar gezongen keuze uit Stijns liedjes. Zij vroeg of die presentatie kan plaatsvinden in de productiezaal van de Cabaretfirma. Natuurlijk kan dat. 

Archief 2017