Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 50 - Jungske (7/17)

zondag 10 december 2017

Gerard van Maasakkers las de Jungske-logboeken:

“Indringend en zeer ruimhartig zoals die ouders contact hebben gezocht met de vrachtwagenchauffeur. Zover ik weet hebben mijn ouders dat nooit gekund. Toen zij waren gestorven, heb ik dat wel geprobeerd. Ik zocht in het telefoonboek naar iemand met dezelfde naam in Geldrop. Het bleek de zoon te zijn. De vader was al lang dood en de zoon zei met ingehouden woede: “Waarom kom je daar nu pas mee?” Hij verbrak de verbinding. Ik heb nooit meer teruggebeld. Ik kan alleen maar denken dat het verdriet en de pijn het leven van de chauffeur indringend hebben veranderd sinds die fatale Kerstavond van 1957. Hij kon er niets aan doen; het was niet zijn schuld.” 

 

Archief 2017