Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 50 - Jungske (7/17)

zondag 10 december 2017

Gerard van Maasakkers las de Jungske-logboeken:

“Indringend en zeer ruimhartig zoals die ouders contact hebben gezocht met de vrachtwagenchauffeur. Zover ik weet hebben mijn ouders dat nooit gekund. Toen zij waren gestorven, heb ik dat wel geprobeerd. Ik zocht in het telefoonboek naar iemand met dezelfde naam in Geldrop. Het bleek de zoon te zijn. De vader was al lang dood en de zoon zei met ingehouden woede: “Waarom kom je daar nu pas mee?” Hij verbrak de verbinding. Ik heb nooit meer teruggebeld. Ik kan alleen maar denken dat het verdriet en de pijn het leven van de chauffeur indringend hebben veranderd sinds die fatale Kerstavond van 1957. Hij kon er niets aan doen; het was niet zijn schuld.” 

 

Archief 2017