Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 49 - Jungske (6/17)

zaterdag 09 december 2017

Op elf dagen na elf jaar na de dood van Pim overleed hij.

“Hij overleed aan een hersentumor. Hij was veertig jaar. “

‘Een enkeling herkende ons op zijn begrafenis. Zijn baas schoof stoelen voor ons bij.’ […[ Het contact met André heeft hen zeker geholpen het verlies van Pim te verwerken, zeggen ze. […] ‘Mensen hebben de neiging om dingen in te vullen die ze niet weten. Zo maken ze hun eigen waarheid. Maar wij wisten wat er gebeurd was, want dat heeft André ons verteld. Hij heeft hem als eerste gezien. André was net zo goed slachtoffer.’"

“Het kaarsje bij zijn foto brandt al langer dan dat hij geleefd heeft.”

Archief 2017