Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - Jungske (6/17)

zaterdag 09 december 2017

Op elf dagen na elf jaar na de dood van Pim overleed hij.

“Hij overleed aan een hersentumor. Hij was veertig jaar. “

‘Een enkeling herkende ons op zijn begrafenis. Zijn baas schoof stoelen voor ons bij.’ […[ Het contact met André heeft hen zeker geholpen het verlies van Pim te verwerken, zeggen ze. […] ‘Mensen hebben de neiging om dingen in te vullen die ze niet weten. Zo maken ze hun eigen waarheid. Maar wij wisten wat er gebeurd was, want dat heeft André ons verteld. Hij heeft hem als eerste gezien. André was net zo goed slachtoffer.’"

“Het kaarsje bij zijn foto brandt al langer dan dat hij geleefd heeft.”

Archief 2017