Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - Jungske (5/17)

vrijdag 08 december 2017

Toen ze een keer bij André en zijn vrouw Petra op bezoek gingen, stond daar een foto van Pim, met een kaarsje erbij. ‘Precies zoals bij ons.’”

“Op een gegeven moment bouwden ze het contact wat af, bewust […], want ze moesten door, zij allemaal, ook André en Petra. ‘Wie achteromkijkt, wordt een zoutpilaar.’ […] Wel bleven ze elkaar op de hoogte houden van grote dingen: de geboortes van kinderen, van kleinkinderen, en André & Petra waren bij het 25-jarig huwelijk van de Van der Lees. En altijd beschermden die de identiteit van de chauffeur, want je weet maar nooit.”

“Toen sloeg bij André het noodlot toe. Op elf dagen na elf jaar na de dood van Pim overleed hij.”

Archief 2017