Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - 7Jungske (4/17)

donderdag 07 december 2017

“Hoe hij uitstapte en Pim zag liggen…”

Pims ouders tegen André: “Het heeft zo moeten zijn. Je krijgt een kind en je weet nooit hoe lang het bij je mag blijven. Jij kon er ook niets aan doen…”

En nu tegen Karin Sitalsing, auteur van deze reportage in Trouw en destijds zelf “een van die totaal verwarde en woedende vrienden”:
“Moesten wij zijn leven kapotmaken? Dan waren er twee gezinnen verwoest. Ons kon niets meer gebeuren, maar hij was 29, pas getrouwd, had zijn leven nog voor zich. […] Weet je, hij was zelf nog zo’n jungske.”

“Ze hielden contact en elk jaar op 12 november, Pims geboortedag, stuurde André hun een bos bloemen.” Ze gingen zelfs een keer op bezoek.

Archief 2017