Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - Jungske (3/17)

woensdag 06 december 2017

Wat er daarna komt, emotioneert me zeer.

“Twee dagen na het ongeluk zat, in het diepste geheim, diezelfde chauffeur bij Pims ouders thuis. Ze hadden alle lichten aangedaan in de ietwat donkere woonkamer, zodat hij zich veilig zou voelen. De deur op slot om confrontaties te voorkomen met wraakzuchtigen.”

“De chauffeur bleek André te heten. Hij was eigenlijk monteur en reed niet meer wegens gezondheidsklachten, maar op die ochtend moest er iets worden opgehaald.”

“’Och, jongen toch’, zei moeder Mia die avond tegen hem, nadat hij verteld had hoe het was gegaan. Hoe hij Pim niet had kunnen zien. Hoe hij dacht dat hij over een drempel reed, hoe er geen drempel was. Hoe hij uitstapte en Pim zag liggen…”

Archief 2017