Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 49 - Jungske (2/17)

dinsdag 05 december 2017

22 jaar later zoekt zij Pims ouders en twee zusjes op.

Daarmee begint een reportage die niet alleen over verdriet en rouw gaat, maar ook over vergeving, want “wat ik op die dag niet wist en wat bijna niemand wist: tussen die huilende vrienden en familie zat de man die Pim vier dagen eerder onder zijn vrachtwagen had gekregen.”

Wat was er gebeurd? “Pim ging rechtdoor, de vrachtwagen sloeg rechtsaf. Een fractie van een seconde, een dode hoek, een tijdelijk verkeersbord dat er stond vanwege de wegwerkzaamheden en dat de chauffeur het zicht ontnam. De klap. De rib die Pims hart doorboorde. […] Hij raakte het wiel en werd onder de vrachtwagen geslingerd.”

Wat er daarna komt, emotioneert me zeer.

Archief 2017