Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - Jungske (2/17)

dinsdag 05 december 2017

22 jaar later zoekt zij Pims ouders en twee zusjes op.

Daarmee begint een reportage die niet alleen over verdriet en rouw gaat, maar ook over vergeving, want “wat ik op die dag niet wist en wat bijna niemand wist: tussen die huilende vrienden en familie zat de man die Pim vier dagen eerder onder zijn vrachtwagen had gekregen.”

Wat was er gebeurd? “Pim ging rechtdoor, de vrachtwagen sloeg rechtsaf. Een fractie van een seconde, een dode hoek, een tijdelijk verkeersbord dat er stond vanwege de wegwerkzaamheden en dat de chauffeur het zicht ontnam. De klap. De rib die Pims hart doorboorde. […] Hij raakte het wiel en werd onder de vrachtwagen geslingerd.”

Wat er daarna komt, emotioneert me zeer.

Archief 2017