Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 49 - Boekbeleven 3/3

zondag 03 december 2017

Vorig jaar ontegenzeglijk het mooiste boek: Mannen zonder vrouw van de Japanse schrijver Haruki Murakami (1949). Ook letterlijk, want ik kreeg de luxe editie cadeau, met de zeven verhalen over de liefde afzonderlijk vormgegeven.
 

Hierboven de luxe editie van onderstaande titel


Nu is er het eerste deel van de tweedelige opvolger: De moord op commendatore. Deel 2 verschijnt al in januari.
Een schilder neemt zijn intrek in een oud en afgelegen atelier in de bergen. Hij scheidde onlangs van zijn liefste, maar verloor daarmee ook zijn inspiratie. In plaats van dat hij tot rust komt en daarmee verlost wordt van zijn painter’s block, verplicht een serie gebeurtenissen hem tot een innerlijke zoektocht. Die confronteert hem met zijn diepste angsten.
 



Ook van deze uitgave verschijnt een luxe editie. 

Zie ook:
Boekbeleven 1
Boekbeleven 2
 

Archief 2017