Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - Boekbeleven 3/3

zondag 03 december 2017

Vorig jaar ontegenzeglijk het mooiste boek: Mannen zonder vrouw van de Japanse schrijver Haruki Murakami (1949). Ook letterlijk, want ik kreeg de luxe editie cadeau, met de zeven verhalen over de liefde afzonderlijk vormgegeven.
 

Hierboven de luxe editie van onderstaande titel


Nu is er het eerste deel van de tweedelige opvolger: De moord op commendatore. Deel 2 verschijnt al in januari.
Een schilder neemt zijn intrek in een oud en afgelegen atelier in de bergen. Hij scheidde onlangs van zijn liefste, maar verloor daarmee ook zijn inspiratie. In plaats van dat hij tot rust komt en daarmee verlost wordt van zijn painter’s block, verplicht een serie gebeurtenissen hem tot een innerlijke zoektocht. Die confronteert hem met zijn diepste angsten.
 Ook van deze uitgave verschijnt een luxe editie. 

Zie ook:
Boekbeleven 1
Boekbeleven 2
 

Archief 2017