Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 48 - Voetstappen (3/3)

woensdag 29 november 2017

Voetstappen in het zand dus.

Ik ken de strekking van het gedicht door twee op dat verhaal gebaseerde theaterteksten: Twee sporen, van Herman van Veen, en Op een wolk van Frans Mulder, op muziek van Willem Ennes gezongen door Karin Bloemen. In Gedicht Gedacht zal ik ze deze dagen onder de aandacht brengen.

Opmerkelijk verschil: in het gedicht staat God je geestelijk bij als het leed zowat ondraaglijk wordt; in de theaterteksten is dat de liefdespartner. Toen ik daar, naar aanleiding van deze teksten, gisteren met een vriend over sprak, zei die: “Ik ben niet gelovig, maar ik denk dat ik in die tekst over God toch het meest vertrouwen heb.” We spraken kort daarvoor over zijn huwelijk, dat wel.

Archief 2017