Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 48 - Voetstappen (3/3)

woensdag 29 november 2017

Voetstappen in het zand dus.

Ik ken de strekking van het gedicht door twee op dat verhaal gebaseerde theaterteksten: Twee sporen, van Herman van Veen, en Op een wolk van Frans Mulder, op muziek van Willem Ennes gezongen door Karin Bloemen. In Gedicht Gedacht zal ik ze deze dagen onder de aandacht brengen.

Opmerkelijk verschil: in het gedicht staat God je geestelijk bij als het leed zowat ondraaglijk wordt; in de theaterteksten is dat de liefdespartner. Toen ik daar, naar aanleiding van deze teksten, gisteren met een vriend over sprak, zei die: “Ik ben niet gelovig, maar ik denk dat ik in die tekst over God toch het meest vertrouwen heb.” We spraken kort daarvoor over zijn huwelijk, dat wel.

Archief 2017