Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 48 - Freya

donderdag 30 november 2017


Freya is dood. Nooit vergeet ik de gebeurtenis, de beelden en deze foto. In 2006 stond de spierwitte merrie met meer dan tweehonderd paarden vast op een ondergelopen kwelder in Marrum (Friesland). Dagenlang waren ze ingesloten door het zeegrenswater. Er werd met bootjes voer gebracht, maar pogingen de dieren weg te krijgen mislukten een voor een. Verdrinkingsdood van de hele kudde dreigde. Tot enkele ruiters door het stijgende water naar de groep toe reden en, met het instinct van hun paarden, vroegen, smeekten, baden die te volgen. Dat deden ze! Vijfentwintig paarden overleefden het niet, bijna tweehonderd wel. Waaronder Freya. De eigenaar: “Het was een lief paard; ze heeft nooit een misstap gemaakt.” Zo wel, Freya, het is je vergeven.

Archief 2017