Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 34 - Zestig jaar getrouwd (2/2)

maandag 21 augustus 2017

Papa wil nog één ding zeggen. Vijfitg jaar geleden gaf De Liefste, zijn oudste dochter, hem een spreuktegel voor vaderdag. Wilde die spreuk vandaag aanhalen. Was haar kwijt. Doorzocht het hele huis. Pas toen hij - wij weten hoe hij erover denkt - God vroeg hem te helpen, vond hij de tegel terug.

Laat haar zien: 

Vader worden is een gunst
Vader zijn, dat is de kunst 

Die spreuk klopt niet, vindt hij nu. Maar één iemand stond en staat vierentwintig uur per dag voor iedereen klaar. Hij kjkt ontroerd naar haar: niet vader, maar moeder zijn, dat is de kunst.                    

Archief 2017