Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 34 - Zestig jaar getrouwd (1/2)

zondag 20 augustus 2017

Zestig jaar zijn zij getrouwd. Felicitatie namens de Koning der NederlandenDe Liefste neemt het woord namens de vier kinderen. Spreekt hun liefde en dankbaarheid uit voor alles wat Mama & Papa gaven, geven. Tranen bij ouders en kleinkinderen. Ook ik ben ontroerd. De Liefste vertelde 's morgens wat zij zou zeggen; nu krijgt elke zin extra lading. Eén van de kinderen is er niet bij vandaag, maar... Mama, Papa, dat komt goed...

Papa bereidde ook een toespraak voor. Vertelt dat hun instelling altijd was dat de twee dochters en zonen voorop staan, maar ook hun partners zijn altijd liefdevol in de familie opgenomen. Ik vecht opnieuw tegen tranen. Ik voel dat zo: ik hoor bij deze familie.                           

 

Archief 2017