Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 48 - Verwijderen (2/2)

zondag 26 november 2017

Dan moet hij wikken en wegen.

Zo kan het dus gebeuren dat een logboek of meerdere in een ‘serie’ erop blijven staan tegen andermans zin, zelfs die van De Liefste. Maar wie goed kan verdedigen waarom hij die keuze maakt, moet ook durven zwichten voor betere argumenten, waardoor een bericht dat er gisteren nog stond vandaag zomaar verdwenen kan zijn.
Nooit een database die in de war is of een menselijke vergissing met wijzigen en opslaan, maar altijd een bewust besluit. Wel print de logboeker de te wissen tekst uit en die gaat in een mapje. Voor je weet maar nooit in een andere vorm of na nieuwe inzichten… Vandaag een serie van acht eraf. Verwijderen. Annuleren of oké? Oké

 

Archief 2017