Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 48 - Verwijderen (2/2)

zondag 26 november 2017

Dan moet hij wikken en wegen.

Zo kan het dus gebeuren dat een logboek of meerdere in een ‘serie’ erop blijven staan tegen andermans zin, zelfs die van De Liefste. Maar wie goed kan verdedigen waarom hij die keuze maakt, moet ook durven zwichten voor betere argumenten, waardoor een bericht dat er gisteren nog stond vandaag zomaar verdwenen kan zijn.
Nooit een database die in de war is of een menselijke vergissing met wijzigen en opslaan, maar altijd een bewust besluit. Wel print de logboeker de te wissen tekst uit en die gaat in een mapje. Voor je weet maar nooit in een andere vorm of na nieuwe inzichten… Vandaag een serie van acht eraf. Verwijderen. Annuleren of oké? Oké

 

Archief 2017