Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 47 - Anna (9/11)

maandag 20 november 2017

Met die zelfstandigheid begon haar droom werkelijkheid te worden…

Ik geloofde in de charme van die particuliere deeltijdopleiding; zij zag in dat die opleiding de potentie had om uit te groeien tot eerste Academie voor Cabaret in Nederland. Gemeente ’s-Hertogenbosch – en met namen burgemeester Ton Rombouts en Rodney Weterings, zijn ijzersterke Wethouder van Cultuur – spanden zich in voor een geschikt lesgebouw en dat kwam er, zelfs met huisvestingssubsidie. Daarmee begon de weg naar accreditatie tot volwaardige hbo-kunstopleiding.

Die droom werd in 2012 werkelijkheid. In die tussentijd bleven studenten de belangrijkste landelijke cabaretfestivals winnen (en dat doet ze anno 2017 nog steeds!), kende de opleiding al een voltijd- en deeltijdvariant en werd er zeer intensief samengewerkt in en buiten de stad. 

Archief 2017