Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 47 - Anna (9/11)

maandag 20 november 2017

Met die zelfstandigheid begon haar droom werkelijkheid te worden…

Ik geloofde in de charme van die particuliere deeltijdopleiding; zij zag in dat die opleiding de potentie had om uit te groeien tot eerste Academie voor Cabaret in Nederland. Gemeente ’s-Hertogenbosch – en met namen burgemeester Ton Rombouts en Rodney Weterings, zijn ijzersterke Wethouder van Cultuur – spanden zich in voor een geschikt lesgebouw en dat kwam er, zelfs met huisvestingssubsidie. Daarmee begon de weg naar accreditatie tot volwaardige hbo-kunstopleiding.

Die droom werd in 2012 werkelijkheid. In die tussentijd bleven studenten de belangrijkste landelijke cabaretfestivals winnen (en dat doet ze anno 2017 nog steeds!), kende de opleiding al een voltijd- en deeltijdvariant en werd er zeer intensief samengewerkt in en buiten de stad. 

Archief 2017