Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 46 - Anna (8/11)

vrijdag 17 november 2017

In 2003, in nauwelijks vier jaar tijd, was de particuliere opleiding dus al te groot gegroeid om overdag in het theater te wonen waar ’s middags gebouwd en ’s avonds gespeeld moest worden…

De opleiding verhuisde een paar keer naar leegstaande bouwvallige panden waarvan immers de huur betaald moest kunnen worden: de Boerderij (Rosmalen), de Papenhulst (Nachtegaalslaantje)…

Met het afscheiden van de Koningstheateracademie van het Koningstheater kozen wij er ook voor dat ik alleen nog maar als docent betrokken zou zijn bij de opleiding die nu geheel in haar handen kwam te liggen. Wel bleven studenten veelvuldig voorstellingen bezoeken in het Koningstheater gastlessen volgen van de cabaretiers die er speelden.

Met die zelfstandigheid begon haar droom nu werkelijkheid te worden. 

Archief 2017