Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 46 - Anna (7/11)

donderdag 16 november 2017

Dat leidde dus onmiddellijk tot meer inschrijvingen.

Les gaven we samen en hoe! Onze passie straalde ervan af en was ons handelsmerk. Ik kende de cabaretwereld als geen ander en had de contacten; zij was ijzersterk als speldocent, regisseur en coach, ook op persoonlijk vlak. Door alle positieve publiciteit, kwamen er meer studenten en konden ook andere docenten lesuren krijgen voor zang, logopedie, compositie… De studenten van het eerste uur schreven zich in voor de vooraanstaande landelijke cabaretfestivals in Amsterdam, Groningen, Leiden en Rotterdam en wonnen die! Meer publiciteit, meer studenten en meer docenten voor meer vakken.

In 2003 was de particuliere opleiding al te groot gegroeid om overdag in het theater te wonen waar ’s avonds gespeeld moest worden.

Archief 2017