Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 46 - Anna (6/11)

woensdag 15 november 2017

Samen bedachten wij het plan om een particuliere cabaretopleiding te beginnen op hbo-niveau…

Twee en later drie dagen in de week konden studenten overdag les krijgen in mijn theaterzaal, waar zij ’s middags kennismaakten met de cabaretier(s) die zij ’s avonds konden zien optreden en met wie zij na afloop nog mochten napraten.

We startten september 1999 en noemden de opleiding Koningstheateracademie. De eerste jaren waren er vijf tot zeven studenten. Maar sommigen van die professionele cabaretiers stelden al snel voor best een paar uur eerder naar het Koningstheater te willen afreizen om les te geven: Stef Bos, Lenette van Dongen, Youp van ‘t Hek, Bert Klunder, Bram Vermeulen en andere bespelers werden gastdocent… Dat leidde onmiddellijk tot meer inschrijvingen.

Archief 2017