Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 46 - Anna (6/11)

woensdag 15 november 2017

Samen bedachten wij het plan om een particuliere cabaretopleiding te beginnen op hbo-niveau…

Twee en later drie dagen in de week konden studenten overdag les krijgen in mijn theaterzaal, waar zij ’s middags kennismaakten met de cabaretier(s) die zij ’s avonds konden zien optreden en met wie zij na afloop nog mochten napraten.

We startten september 1999 en noemden de opleiding Koningstheateracademie. De eerste jaren waren er vijf tot zeven studenten. Maar sommigen van die professionele cabaretiers stelden al snel voor best een paar uur eerder naar het Koningstheater te willen afreizen om les te geven: Stef Bos, Lenette van Dongen, Youp van ‘t Hek, Bert Klunder, Bram Vermeulen en andere bespelers werden gastdocent… Dat leidde onmiddellijk tot meer inschrijvingen.

Archief 2017