Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 46 - Anna (3/11)

zondag 12 november 2017


Haar oude moedertje is dus al bijna een jaar dood…

Maar haar ene broer en twee zussen waren er wel bij. Die moeten geëmotioneerd zijn geweest toen Anna in het interview na de uitreiking vertelde over waar haar liefde voor theater – voor de verbeelding – vandaan komt.
Als zij als kind trots achter haar op d’r zondagste moedertje de kerk uit liep en het ochtendlicht haar daar vol tegemoet trad, keek zij altijd nog even naar boven waar haar vader het orgel bespeelde.

Haar eerste besef dat het leven je niet overkomt, maar maakbaar is. Het inzien van het voorrecht dat je hebt als je in een fijn gezin leeft met ouders die zich inzetten voor jou, maar ook voor anderen…

 

Archief 2017