Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - Anna (2/11)

zaterdag 11 november 2017


Met de keuze voor die locatie krijgt die onderscheiding voor haar dus extra betekenis en daardoor, met in herinnering alweer zoveel jaar terug, ook voor mij.


Anna heette nog Anita toen zij het ouderlijk huis in Schijf, een dorpje bij Rucphen en Zundert, verliet om in Tilburg theologie en later theaterregie te gaan studeren.

Schijf ligt vlak bij Sprundel, het buurtschap waar ik gistermiddag naartoe reed, omdat zij juist daar de Brabant Bokaal kreeg uitgereikt.

“Hoe bijzonder,” zei ik eerder tegen de organisatie, “want dat is zo dichtbij dat haar familie, inclusief haar oude moedertje erbij kan zijn. Toen ik had opgehangen, realiseerde ik mij opeens: haar oude moedertje erbij? – dat kan niet, want die is bijna een jaar dood…

 

Archief 2017