Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - Anna (2/11)

zaterdag 11 november 2017


Met de keuze voor die locatie krijgt die onderscheiding voor haar dus extra betekenis en daardoor, met in herinnering alweer zoveel jaar terug, ook voor mij.


Anna heette nog Anita toen zij het ouderlijk huis in Schijf, een dorpje bij Rucphen en Zundert, verliet om in Tilburg theologie en later theaterregie te gaan studeren.

Schijf ligt vlak bij Sprundel, het buurtschap waar ik gistermiddag naartoe reed, omdat zij juist daar de Brabant Bokaal kreeg uitgereikt.

“Hoe bijzonder,” zei ik eerder tegen de organisatie, “want dat is zo dichtbij dat haar familie, inclusief haar oude moedertje erbij kan zijn. Toen ik had opgehangen, realiseerde ik mij opeens: haar oude moedertje erbij? – dat kan niet, want die is bijna een jaar dood…

 

Archief 2017