Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 45 - Anna (1/11)

vrijdag 10 november 2017Vanmiddag ontvangt zij de Brabant Bokaal 2017. Ik citeer: "Een onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, die jaarlijks wordt toegekend aan maximaal drie personen die zich […] op meer dan bijzondere wijze inzetten voor Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.”
Dat gebeurt steeds op een andere locatie. Deze keer is dat (en ik citeer nogmaals): “De herbestemde kerk van Sprundel. […] Religieus erfgoed dat de komende jaren leeg komt te staan en waarvoor andere bestemmingen gezocht moeten worden.”
En dus rijd ik vanmiddag naar Sprundel. Met juist de keuze voor die locatie krijgt die onderscheiding voor haar extra betekenis en daardoor, met in herinnering alweer zoveel jaar terug, ook voor mij.

Archief 2017