Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - Anna (1/11)

vrijdag 10 november 2017Vanmiddag ontvangt zij de Brabant Bokaal 2017. Ik citeer: "Een onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, die jaarlijks wordt toegekend aan maximaal drie personen die zich […] op meer dan bijzondere wijze inzetten voor Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.”
Dat gebeurt steeds op een andere locatie. Deze keer is dat (en ik citeer nogmaals): “De herbestemde kerk van Sprundel. […] Religieus erfgoed dat de komende jaren leeg komt te staan en waarvoor andere bestemmingen gezocht moeten worden.”
En dus rijd ik vanmiddag naar Sprundel. Met juist de keuze voor die locatie krijgt die onderscheiding voor haar extra betekenis en daardoor, met in herinnering alweer zoveel jaar terug, ook voor mij.

Archief 2017