Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 47 - Sieb (6/6)

vrijdag 24 november 2017

Dit was volop licht. Toch koos hij alsnog het zwart…

Nog een keer Joukje Akveld:
Het was Sieb die op 14 juli 1985 – de trouwdag van zijn ouders – bij zijn moeder in Maarn langsging en het huis afgesloten aantrof. “Haar auto stond voor het huis; ik wist dat het niet klopte.” Hij schakelde de politie in, die de deur forceerde en Luud [zijn moeder, fv] vond in de badkamer. Op de spiegel stond met lippenstift: “Vergeef me.”

Ik kon het mij nooit voorstellen: dat iemand doelbewust uit het leven stapt, zelfs niet als je depressiviteit genetisch meekreeg, zoals Joost Zwagerman en Sieb Posthuma dus.
 


Totdat ik zomer 2016 het ravijn zag. Godzijdank keek het ravijn toen niet naar mij.

Archief 2017