Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 47 - Sieb (5/6)

donderdag 23 november 2017

Het troost dat Rintje, Olle met de dood van Sieb Posthuma niet ophouden te bestaan, schreef ik dus…

Joukje Akveld publiceerde het jaar voor Siebs dood het prachtige boek Sieb Posthuma – Van toen, tot hier en nu verder.Hoe verder kwam aan bod in de laatste vragen van het tweegesprek aan het slot van het boek:
Er zijn plannen met Bart Moeyaert voor een opera. Ik ben in gesprek met Christianne Stotijn die klassieke liederen voor kinderen in het theater wil brengen en waarvoor ik het decor en de kostuums zal ontwerpen. Er liggen plannetjes bij het Rijksmuseum en het Stedelijk, er zijn boekideeën met Jaap Robben en Joyce Roodnat...

Dit was volop licht. Toch koos hij alsnog het zwart…

 

Archief 2017