Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 47 - Sieb (5/6)

donderdag 23 november 2017

Het troost dat Rintje, Olle met de dood van Sieb Posthuma niet ophouden te bestaan, schreef ik dus…

Joukje Akveld publiceerde het jaar voor Siebs dood het prachtige boek Sieb Posthuma – Van toen, tot hier en nu verder.Hoe verder kwam aan bod in de laatste vragen van het tweegesprek aan het slot van het boek:
Er zijn plannen met Bart Moeyaert voor een opera. Ik ben in gesprek met Christianne Stotijn die klassieke liederen voor kinderen in het theater wil brengen en waarvoor ik het decor en de kostuums zal ontwerpen. Er liggen plannetjes bij het Rijksmuseum en het Stedelijk, er zijn boekideeën met Jaap Robben en Joyce Roodnat...

Dit was volop licht. Toch koos hij alsnog het zwart…

 

Archief 2017